Montar Læder-kollektion

Når hestens komfort har højeste prioritet

Montars læderkollektion består af en bred variation af innovative trenser til spring, dressur, military m.m. Som en del af kollektionen findes også skinnende pandebånd i alverdens farver og tøjler i både læder, gummi og web. 

Ligesom det er gældende for vores ridetøjs-kollektioner, er både funktion og stil vigtige egenskaber for vores læderprodukter. Trenserne er ergonomisk designede for at øge komforten for hesten, samtidig med at elegante syninger og funktionelle detaljer sikrer dig en moderne stil. 

Montars ECO-læder er nøje udvalgt og garvet uden brug af krom. Det giver et mere miljøvenligt produkt, der holder i mange år. 

 

Sådan vedligeholder du dine læderprodukter

Ergonomisk designet

Undgår følsomme områder

Blød foring giver øget komfort

Giver en mere afslappet hest

Økologisk garvet

Fremstillet uden brug af krom

Mindsker risikoen for hudirritation

Bedre for vores miljø og helbred

Sådan vedligeholder du dine læderprodukter

Inden brug

Vi anbefaler, at du beskytter din nye trense eller tøjler med en omgang læderfedt, -balsam eller -olie, inden du benytter det første gang. Skil trense og tøjler ad og lad plejemidlet trænge godt ind i læderet - gerne natten over - inden du tager det i brug.

 

Efter daglig træning

Læders største fjende er sved, der med sit høje saltindhold udtørrer læderet og gør det stift. Stift læder er ikke behageligt for hesten, og det øger risikoen for sprækker i læderet, der kan nive og gnave hestens sarte hud. Det er derfor vigtigt at rense læderprodukterne, efter de er blevet udsat for sved. 

Efter daglig træning anbefaler vi at benytte et kombineret rense- og vedligeholdelsesprodukt. Disse produkter kan bl.a. fås som spray, der nemt påføres læderet, især hvor det har været i kontakt med svedig hud, hvorefter det tørres af med en tør klud eller håndklæde. Sørg for at din trense aldrig er fugtig, når du hænger den på plads efter træning. 

Hovedrengøring

Udover den daglige rengøring bør læderprodukterne gennemgå en grundigere rengøring med et par ugers mellemrum afhængig af, hvor belastet af skidt og miljø læderet bliver. 

Ved hovedrengøringen skilles alle læderdele fra hinanden og rengøres grundigt med lædersæbe og en blød svamp. Brug aldrig stive svampe eller redskaber, der kan ridse læderets overflade, og lad aldrig læderet ligge i blød. Genstridigt snavs ved dele omkring især hestens mund eller omkring spænderne kan forsigtigt renses med en blød tandbørste. Efter afrensning med sæbe aftørres læderet med en tør klud.

Når læderet er tørt, påsmøres læderfedt, -balsam eller -olie på alle læderdele. Lad evt. plejemidlet trænge godt ind, inden du samler din trense og tøjler igen. 

 

Specielt for pandebånd med sten

For at holde dine Montar-pandebånd flotte og skinnende, er det vigtigt, at du ikke udsætter dem for skarpe genstande, der kan ridse stenene eller dekorationen. Lædersæbe og -fedt må ikke benyttes på sten og fatninger. Brug i stedet en blød klud og puds forsigtigt støv væk. Pas på at kluden ikke sidder fast i metalfatningerne. 

}